Erasmus+ Programı -Romanya

Erasmus+ Programı -Romanya

10.03.2025 38

17-21 Şubat 2025 tarihleri arasında, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 10 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan bir ekip Erasmus+ Programı 2024-1-TR01-KA121-sch-000229273 kapsamında Romanya’nın Navodari şehrindeki Teknolojik Lisesi “Lazar Edeleanu” lisesine gitti. Bu hareketliliğin temel amaçları, katılımcıların dijital becerilerini geliştirmek ve çevrimiçi tehditler ile siber zorbalık konusunda farkındalık oluşturmaktı.

Hareketliliğin ilk günü, katılımcılara programın gündemi ve günlük plan tanıtıldı. Tanışmayı teşvik eden interaktif bir oyun olan BİNGO oynanarak öğrencilerin kaynaşması sağlandı. Hareketlilik mentoru ve eTwinning elçisi Ciolpan Gabriela tarafından sınıfta kullanılan iş birliği araçları ve eTwinning projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler gruplar halinde iş birliği yaparak eTwinning Partisi için afişler hazırladı ve bu etkinlikle günü tamamladılar. İkinci gün,  okulun  öğrencileri  tarafından Zoom ve Microsoft araçlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Ardından, sosyal medya ve çevrimiçi iletişim araçlarının avantajları ve dezavantajları üzerine bir tartışma düzenlendi. Günün sonunda, ev sahibi ve misafir katılımcılar iş birliği içinde siber zorbalık veya casus yazılımlar üzerine bir proje hazırladılar.Üçüncü gün, öğrencilere iş birliği araçları ve Dijital Hizmetler Yasası (AB yasası) hakkında bilgi verildi. Bu sunum, Avrupa Parlamentosu’nun genç elçileri olan iki öğrenci tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar ayrıca Pegasus Projesi ve casus yazılımlar hakkında bilgilendirildi. Gün içerisinde aktif bir eTwinning projesi olan EPASsionates kapsamında gerçekleştirilen “(DE) Coding Europe” etkinliğine katıldılar. Günün sonunda öğrenciler gruplar halinde çalışarak infografikler hazırladı.Dördüncü gün, değerlendirme ve ölçme araçlarına odaklanıldı ve yapay zeka konusunda farkındalık artırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler, Constanta Denizcilik Üniversitesi’nden iki üniversite öğrencisi ve Team4Excellence Derneği’nin gönüllüleri tarafından yönetildi. Katılımcılar, ChatGPT tarafından sağlanan bilgileri araştırıp doğrulamaya davet edildi ve gün, gerçekleştirilen yuvarlak masa tartışması ile sona erdi.

Bu hareketlilik boyunca öğrenciler, dijital becerilerini geliştirirken çevrimiçi tehditler ve yapay zeka konusunda bilinçlenme fırsatı buldu. Aynı zamanda, iş birliği içinde çalışarak uluslararası projelerde yer alma ve kültürel etkileşimde bulunma deneyimi kazandılar.

 

10-03-2025