Environmental Education and STEAM(E) Projemiz

08.03.2024 33

Türkiye, Romanya, İtalya, İspanya, Gürcistan, Hırvatistan ortaklarımızla yaptığımız projemizin kurucusu Matematik öğretmeni ve Scientix elçimiz Nurcan BÜYÜKBAYRAM: Projemiz ile okyanus okuryazarlığını teşvik etmeye kararlı olan kuruluşları, projeleri ve bireyleri bir araya getiriyor. Avrupa Mavi Okullar Ağı, öğrencilerini okyanusla ilgili konulara yönlendirmeye ve gelecek nesil okyanus okuryazarı genç vatandaşları yetiştirmeye çalışan tüm okullar ve öğretmenler için bir fırsattır. UNESCO'nun aktif katılımıyla bir gündem oluşturulması amaçlanmaktadır. Evrensel, iddialı ve sürdürülebilir bir kalkınma gündemi oluşturarak "halk tarafından halk için". Önümüzdeki 15 yılda 3 önemli şeyi başarmak için 17 Küresel Hedef üzerinde anlaşmaya varıldı. Aşırı yoksulluğa son verilmesi; Eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek; İklim değişikliğinin düzeltilmesi gibi ana hedefler belirlendi. Avrupa Birliği (AB), iklim kriziyle mücadelede dünyada öncü rol üstlenmek amacıyla "Yeşil Anlaşma" olarak bilinen eylem planını açıkladı. Projemizde okyanus okuryazarlığı ve iklim eylemi, sera gazı emisyonlarının iddialı bir şekilde azaltılmasından en son araştırma ve yeniliklere yatırım yapmaya ve Avrupa'nın korunmasına kadar uzanan iddialı bir önlem paketi olan Avrupa Yeşil Anlaşması ve UNESCO Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri üzerindeki çalışmalarımızı merkeze alacağız. İnsanların gezegen üzerindeki geçmiş, bugün ve gelecek üzerindeki etkilerini analiz etmek; • Kişisel/okul, ekolojik veya karbon ayak izlerini (enerji, atık, su ve ulaşım) azaltmaya yönelik bir plan oluşturmak ve uygulamak • Davranış değişikliğini etkilemek için stratejiler belirlemek ve karşılaştırmak • Okulları ve toplulukları daha sürdürülebilir hale getirmek için bir eylem planı oluşturmak/uygulamaya devam etmeyi amaçladıklarını belirtti.

08-03-2024