Prof Dr Mustafa BÖYÜKATA Öğrencilerimizle Buluştu

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Prof Dr Mustafa BÖYÜKATA öğrencilerimizle buluştur. Çevrim içi olarak yapılan söyleşide BÖYÜKATA, Osmaniye'de Saklı Geleceğin Bilgeleriyle Gelecek Üzerine katılımcılara bilgiler aktardı.

15.03.2024 88

Kadirli Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) olarak, Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. "Osmaniye'de Saklı Geleceğin Bilgeleriyle Gelecek Üzerine Bir Mini Söyleşi" başlıklı çevrimiçi toplantı, 14 Mart 2024 Perşembe akşamı gerçekleşti. Bu özel etkinlik, bölgenin genç beyinlerini alanında öncü bir isim olan Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATAile buluşturdu. Program, Kadirli BİLSEM Müdür Yardımcısı Muhammed Zahid YAMAN'ın selamlama konuşmasıyla açıldı ve merkezin Matematik Öğretmeni Nurcan BÜYÜKBAYRAM'ın moderatörlüğünde devam etti. Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, etkinlikte bilim insanlarının öncü çalışmalarından örnekler sunarak, bu vizyonerlerin nasıl hayallerinin peşinden gittiklerine dair ilham verici bilgiler paylaştı. Ayrıca, bugünkü ileri teknoloji ve bilim düzeyine ulaşmada geçmişte yapılan çalışmaların kritik rolünü ve geleceğin, şimdiden bilime gönül verenler tarafından şekillendirileceğini vurguladı. Kadirli ilçesi, okuma oranının yüksekliği ve halkının çalışkanlığı ile tanınıyor. BİLSEM'de eğitim gören ve yaşları 10 ile 15 arasında değişen bilim ve teknoloji meraklısı öğrenciler, Prof. Dr. BÖYÜKATA'nın konuşmasını büyük bir ilgiyle takip ettiler. Öğrencilere, kendi ilgi alanlarına yönelik proje tabanlı çalışmalar yapmalarını öneren Prof. BÖYÜKATA, bu yöntemin onları hedeflerine ulaştırabileceğini belirtti. Ancak, hayallerin hedeflerin ötesinde olması gerektiğini vurgulayarak, hedeflerin asla nihai bir nokta olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bu etkinlik, Kadirli BİLSEM öğrencilerine bilim ve teknoloji alanında ilerlemeleri için gerekli motivasyonu sağlarken, aynı zamanda onları geleceğe dair daha büyük hayaller kurmaya teşvik etti. Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA'nın ilham verici konuşması, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini daha da artırarak, onları bu yolda daha hedef odaklı ve tutkulu olmaya yönlendirdi.

15-03-2024

Kaynak: https://www.yozgatcamlik.com/haber/19574380/bilimveteknolojininyildizlarigelecekicinkadirlidebirarayageldi